Aktuálně

DŮLEŽITÉ INFORMACE PRO VÁS !!!!

23. března 2020
  1. Odečty stavu vodoměrů. Vzhledem k mimořádné situaci nebude paní od Vodovodů obcházet obcí, jak bylo dosud zvykem. Žádáme proto občany, aby svůj aktuální stav vodoměru sami nahlásili paní Müllerové na tel. 777 761 082 nebo na 461 612 169 nebo emailem na odecty@vodovodylitomysl.cz. Uveďte, prosím, stav vodoměru, vaše jméno a adresu. Stačí když pošlete SMS zprávu nebo email. Takže to může vypadat například takto: 240 m3, Dřínovský, Čistá 406. Opakuji kontakty, kam můžete směřovat informaci o stavu vodoměru: . 777 761 082 nebo na 461 612 169 nebo emailem na odecty@vodovodylitomysl.cz. A to do pondělí 30. 3.
  2. Čištění odpadních vod. Připravujeme speciální číslo obecního zpravodaje na téma čištění odpadních vod v Čisté. Pokud máte jakékoli dotazy, směřujte je na obecní úřad (obec.cista@iol.cz). Je pravděpodobné, že odpověď na váš dotaz bude zajímat více lidí, a proto je všechny do zpravodaje zařadíme. Jména tazatelů uvádět nebudeme.
  3. výzva „Dones doktorovi respirátor!“ Pokud máte v práci respirátory FFP2 nebo dokonce FFP3 a teď je zrovna nepotřebujete, zvažte jejich darování nebo zapůjčení nemocnici, záchrance, praktikům, očařům nebo zubařům. Výzva je směřována zejména veterinářům, chemikům, lakýrníkům, kameníkům, truhlářům a dalším profesím. Jeden nakažený lékař znamená 14 dní karantény. Respirátor na obličeji lékaře chrání víc životů než u vás ve skladu nebo na vašem obličeji. Zvládneme to, ale musíme se postarat o ty, kteří se postarají o vás. Zdravotníci v první linii jsou bez adekvátní ochrany. Pomozme jim nám pomáhat!